Pehmytosakirurgia koirille ja kissoille

Livetissä tehdään laaja-alaisesti erilaisia pehmytosakirurgisia kissan ja koiran leikkauksia aina perusleikkauksista (mm. kissojen ja koirien sterilaatiot, kastraatiot ja keisarinleikkaukset) erilaisiin vaativiin sisäelinleikkauksiin sekä kasvainten poistoihin.

Pehmytosakirurgia – lemmikin valmistaminen leikkaukseen

Jos leikkaus on ennalta suunniteltu eikä hätäleikkaus, on koira hyvä pestä shampoolla muutama päivä ennen leikkauspäivää, jotta iho olisi mahdollisimman puhdas. Pesun jälkeen turkki tulisi kuivata huolellisesti. Leikkaukset tehdään yleisanestesiassa eli nukutuksessa. Tällöin eläimen pitää paastota 10-12 tuntia ennen operaatioaikaa. Vettä saa olla aina tarjolla. Jos kyse on pennusta, varmistathan paastoajan ajanvarauksesta tai hoitohenkilökunnalta.

Kissan tai koiran leikkaus

Leikkauspäivänä potilaat tuodaan yleensä aamulla sisään klinikalle, jolloin ne saadaan esilääkittyä oikeaan aikaan. Yleensä potilas viettää päivän klinikalla. Seuraamme aina potilaan heräämistä nukutuksesta emmekä kiirehdi kotiutusta, jotta eläimen turvallinen toipuminen nukutuksesta voidaan varmistaa.

Mietityttääkö pehmytosakirurgia lemmikille tai jokin tietty asia koiran tai kissan leikkauksessa? Ota yhteyttä ja kysy lisää!